Jag hatar alla jävlar på denna jord

Presentation


”Hatet driver mig till comeback... Hatet mot allt jävelskap och alla jävlar som finns på denna jord. Ända sedan min senaste match den 5 april 1968 har det lagrats. Mer och mer för varje timme, dag, vecka, månader och år. Nu är jag beredd. Lagom blodtörstig också.”

Orden kommer från den 35-åriga proffsboxaren Bosse Högberg som intervjuas på Mallorca inför sin comeback i boxningsringen 1973.

Bosses proffsår innehöll hårda matcher med sköna segrar och få men bittra förluster med ett stormigt privatliv med mer eller mindre kända damsällskap vid sin sida. Bosses okuvliga inställning till sin omvärld är både fascinerande och skrämmande. En emellanåt destruktiv integritet som bespottades av allmänhetens avundsjuka.

Hans konflikter med myndigheter och rättsväsendet förde honom flertalet gånger in i fängelse. Men en inställning som även gjorde honom till en av landets främsta proffsboxare genom tiderna med en EM-seger på nyårsdagen 1966.

EM-segern mot Visintin är i hamn.

Bosse var en helt egen personlighet i det svenska idrottslivet, eller i livet överhuvudtaget. Det är svårt att hitta någon som kan vara hans jämlike. Inte ens Björn Borg under sin storhetstid kan mäta sig med Bosse i antalet genererade löpsedlar. Med Bosse på löpsedlarna sålde tidningarna alltid i stora upplagor. Suget att läsa om honom var enormt.

Bosse Bosse har köpt sig en ny snabb bil.


Jag hatar alla jävlar
på denna jord


Utdrag ur pilotmanuset

Jag hatar alla jävlar
på denna jord


Presentation som pdf