Jag hatar alla jävlar på denna jord

Story


1962 vågar ingen boxare i Sverige längre möta den trefaldige SM-mästaren Bosse Högberg. Vid 24 års ålder tar han därför klivet in i proffslägret. Det blir starten på en tio år lång period kantad av framgångar, motgångar och rättegångar. Allt i offentlighetens obarmhärtiga strålkastare.

Det var under proffsåren 1962-1968 som Bosses storhetstid som idrottsman inträffade med en EM-seger i lätt mellanvikt mot Bruno Visintin. Mest känd är fajten mot fransmannen Yolande Leveque. Bosse fick käken avslagen redan i den första ronden, men fortsatte att boxas i 14 till. Eller den mot Sandro Mazzinghi, troligtvis den hårdaste boxningsmatchen någonsin i Europa.

Bosse i vita shorts mot Sandro Mazzinghi.

Det var även under de här åren som hans omstridda personlighet kom fram i offentlighetens ljus, bland annat genom de rättegångar han var inblandad i, och det fyra år långa äktenskapet med den tidens femme fatale, artisten och sångerskan Anita Lindblom. De var Sveriges hetaste, men också mest skandalomsusade par som bråkade och slogs, jagades av Interpol för skattebrott och gömde sig i Paris. 1970 skildes de.

Bosse och Anita Lindblom.

Men det är framför allt berättelsen om det som kom att bli den livslånga kärleken mellan Bosse Högberg och Liz Öberg. Under åren som historien utspelar sig skildes de och blev tillsammans igen efter några år.

De möttes på varsin sida i en uppmärksammad rättegång om ett försäkringsbedrägeri med upptakt i Spanien där Liz’s vittnesmål bidrog till att Bosse hamnade i fängelse. Trots det dras de obönhörligen till varandra och i seriens slut är det med Liz vid sin sida som Bosse möter den nya framtiden utanför boxningsarenorna.

Bosse och Liz.


Jag hatar alla jävlar
på denna jord


Utdrag ur pilotmanuset

Jag hatar alla jävlar
på denna jord


Story som pdf